Ερωτήσεις/Απαντήσεις (Forum)Category: ΓυμναστικήΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
asked 4 years ago

Θεόδωρε θα ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά το ποσοστό προσπάθειας που πρέπει να βάζουμε στις προπονήσεις μας .Ξέρω ο τίτλος είναι ασαφής αλλά αυτό που εννοώ είναι το κατά πόσο είναι σωστό να βάζουμε το 100% κάθε μέρα στη προπόνηση . Ακολουθώ πρόγραμμα δύναμης , με βάση τους πίνακες που υπάρχουν σε άρθρο σου είμαι σε μεσαίο επίπεδο και σε κάθε προπόνηση κάθε μέρα δίνω το 100% μου όσον αφορά κιλά και επαναλήψεις , δηλαδή προσπαθώ να ανεβάσω και το 1 κιλό από βδομάδα σε βδομάδα και να πάρω και την τελευταία επανάληψη ώστε να οδηγηθώ σε αποτυχημένη επανάληψη . Κάνω σωστά ή πρέπει να κρατάω επαναλήψεις ? πολλοι γυμναστές μου λένε ότι αν συνεχίσω έτσι θα τραυματιστώ και δεν θα μπορώ να συνεχίσω να προπονούμαι έτσι σε λίγο καιρό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο

Απόκτησε  το νέο ebook του RawMadStrength!

Άλλαξε την ζωή σου, κάνοντας λιγότερα,πετυχαίνοντας περισσότερα!

Print Friendly, PDF & Email
1 Answers
embrance Staff answered 4 years ago

Σε επιπεδο αρχαριου το να δινεις 100% δυσκολα θα σε οδηγησει σε υπερκοπωση ειτε μυικα ειτε λογο ΚΝΣ.
Περαν αυτου,παντα οταν εχουμε ενα ευρος επαναληψεων κανουμε τοσες επαναληψεις και με τοσα κιλα,ωστε παντα να ερχουμε περιθωριο 1-2 ακομη.
Πχ αν το προγραμμα λεει 5 επαναλληψεις,θα τις κανουμε με το βαρος που θα καναμε 6-7,πρωτον γιατι πιθανον να εχουμε και αλλα σετ πμπροστα μας και δευτερον επειδη αποφευγουμε την εξάντληση (χωρις λογο).
 
Η μονη εξαιρεση σε αυτο ειναι οταν παμε για peak και ζηταει μονες επ,εκει τα δινουμε ολα.

Απόκτησε  το νέο ebook του RawMadStrength!

Άλλαξε την ζωή σου, κάνοντας λιγότερα,πετυχαίνοντας περισσότερα!

Print Friendly, PDF & Email