Ερωτήσεις/Απαντήσεις (Forum)Category: ΓυμναστικήBarbell Curls – Καμψεις Δικεφάλων με μπάρα / Αποριες
Νευρικός asked 6 years ago
Καλησπέρα,οσο και να ξερω οτι δεν ειναι τοσο οι ασκήσεις οσο το σύστημα και το progressive overload που λεμε  παντα ειχα την εντυπωση οτι οι καμψεις δικεφαλων με την λεγομενη κλασσικη ολυμπιακη μπαρα(2,20 - 25kg νομιζω;) με πιάνουν πολύ καλύτερα,και λόγω του οτι το πάχος της μπάρας μιμείται το fat-grip σε ενα βαθμο(εξαρτάται και απο την παλάμη σου αυτο).
Η αν όχι με πιάνουν,κάνουν το χέρι μου να επιστρατεύει πολυ καλύτερα τον δικέφαλο σε αντιθεση με την στραβομπαρα που οσο αυστηρα ρεπς και αν εκανα την μιση κίνηση δεν την ένιωθα ποτέ.
Δεν ξέρω παντως αν έχουν αλλοι το ίδιο θέμα με την στραβόμπαρα στις ελευθερες καμψεις,θα είχε ενδιαφερον να σχολιάσει κάποιος και αυτο το θέμα.
2 Answers
embrance Staff answered 6 years ago
Στην στραβομπαρα παιζουν και οι πηχεις πολυ οποτε ειναι ψιλο-κλεψιμο. Με ισια μπαρα με πιανει αρκετα καλυτερα αλλα δεν μπορω να βαλω φορτιο μεγαλο γιατι υποφερουν οι καρποι. Γενικα για αυτη την ασκηση προτιμμω πολλες επ με μετρια κιλα και ισι αμπαρα.
Νευρικός replied 6 years ago

Αν παίζω σαν βασική ασκηση κάμψεις 21 3-4 σετ είμαι σε καλό δρόμο απο πλευράς προγράμματος η να το αλλάξω;
Συνήθως κάνω άλλη μια άσκηση κάμψεων(βαράκια καθιστός σε πάγκο,ή στο αντίστοιχο μηχάνημα που ομολογώ κάνει καλή δουλεία αν το προσπαθείς)
Και μετά μια απομόνωσης (αυτοσυγκέντρωσης με λαβή σφυριά,κανονικές).
Στα πολύ high μου κάνω και κανα Hulk pose στην τροχαλία αλλα μόνο οταν αισθάνομαι οτι έχω ακομα κατι να δώσω απο δύναμη για να μην κάνω απλα swing το βαρος.
Να σημειώσω οτι είμαι φυσικός σαν βιολογικό αγγούρι οποτε ξέρω οτι απο πλευράς όγκου είμαι καλά,η λογική με ενδιαφέρει.
Περιμένω με ανυπομονησία γιατι σου έχω μεγάλο σεβασμό στο πως προσεγγίζεις την προπόνηση.

embrance Staff answered 6 years ago
21ς δενκανεις σαν βασικη ασκηση. Ειναι για το τελος και λιγο πριξιμο. Βασικη πχ στους δικεφαλους ειναι σφυρια και αλτηρες με ουδετερη λαβη. Hulk pose κανω τελευταια με καλο αποτελεσμα.