SARMS

Τι είναι:

Απόκτησε  το νέο ebook του RawMadStrength!

Άλλαξε την ζωή σου, κάνοντας λιγότερα,πετυχαίνοντας περισσότερα!

Το GW-501516 (ή Cardarine) αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1990 σαν φάρμακο που θα βοηθούσε να σταματήσει ο σχηματισμός όγκων στον ιστό του παχέος εντέρου, του προστάτη και του μαστού. Μόλις άρχισε η έρευνα, άρχισε να τραβάει την προσοχή μέσα στους κύκλους του bodybuilding σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι άδικα. Το GW-501516 είναι ένας μοναδικός τύπος SARM (επιλεκτικοί διαμορφωτές υποδοχέων ανδρογόνων). Αναστέλλει το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος, μειώνει τους χρόνους ανάρρωσης και αυξάνει την αντοχή στην προπόνησης με αντιστάσεις (βάρη και όχι μόνο). Όλα αυτά τα εκπληκτικά οφέλη χωρίς καμία επιβλαβή παρενέργεια, το GW-501516 είναι το όνειρο του bodybuilder!

Τα οφέλη του GW:

 • Η διέγερση της πρόσληψης γλυκόζης και αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη – αυτό σημαίνει ότι το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη γλυκόζη ως κύρια πηγή ενέργειας και η ινσουλίνη είναι μια σημαντική ορμόνη για την καύση λίπους.

 • Αυξάνοντας τα ενεργειακά σας επίπεδα, ώστε να μπορείτε να ανταποδώσετε σε κάθε επίπεδο πιο αποτελεσματικά στο γυμναστήριο και να εργαστείτε με μεγαλύτερη ένταση για μεγαλύτερη διάρκεια.

 • Μείωση του χρόνου αποκατάστασης μετά την προπόνηση, που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος χρόνος ανάμεσα στις περιόδους ανάρρωσης οπότε περισσότερες ευκαιρίες για προπονήσεις.

 • Μειώνοντας (γρήγορα) το σωματικό λίπος διατηρώντας παράλληλα την καθαρή μυική σας μάζα ώστε να μην χάσετε τα μυικά κέρδη σας.

 • Δεν είναι ταξινομημένο ως διεγερτικό (δεν αυξάνει παλμούς, ούτε προκαλεί κάποιας μορφής ταχυκαρδία) – δεν θα καταρρεύσετε ούτε θα αισθανθείτε ανήσυχος αφού το πάρετε.

 • Μπορείτε να συνδυάσετε το Cardardine με πολλά άλλα SARM και συμπληρώματα που βελτιώνουν την απόδοση.

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GW501516 τόσο για τις φάσεις αύξησης μυικής μάζας όσο και γράμμωσης,βοηθάει παντού.

 • Βελτίωση της αίσθησης γενικής υγείας και ευεξίας.

 • Μειώνει το ποσοστό λίπους καθώς κάνει το σώμα σας να χρησιμοποιεί το λίπος σας ενέργεια, κρατώντας τις υποθήκες υδατανθράκων στο σώμα σας επιτρέπει να κάνετε πιο έντονες και μεγάλες προπονήσεις άνετα.

Ενότητα 1. GW501516- the fat stripper

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της χρήσηςτου GW 501516 είναι η ικανότητά του να “αποβάλει” ανεπιθύμητο σωματικό λίπος. Συγκεκριμένα, εμποδίζει τον σχηματισμό αλυσίδων λιπαρών οξέων και αυτό εμποδίζει το σώμα να αποθηκεύει λίπος. Μια μελέτη του 2015 μας έδειξε ότι το GW-501516 χρησιμοποιεί σωματικό λίπος ως ενέργεια με πολύ παρόμοιο τρόπο όταν το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση λιμοκτονίας.

Μπορεί να σκέφτεστε ότι η λειτουργία πείνας λόγω της μείωσης των θερμίδων. δεν είναι το καλύτερο σενάριο για οποιονδήποτε σηκώνει βάρη. Είναι καλά μελετημένο πλέον ότι η ύπαρξη της κατάστασης πείνας μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει την αποθήκευση λίπους και ο μυϊκός ιστός να μειωθεί σημαντικά, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή καυσίμου. Αυτοί οι προστατευτικοί μηχανισμοί εμφανίζονται μέσα στο σώμα για να εξουδετερώσουν τη μείωση της πρόσληψης τροφής. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις απώλειας μυικού ιστού κατά την κατανάλωση του GW-501516. Ένα μεγάλο όφελος είναι ότι σε μία τέτοια κατάσταση (πείνας) έπεσε το συνολικό ποσοστό λίπους ενώ η μυική μάζα έμεινε ανέπαφη!

(Το RawMadSStrength και οι αρθρογράφοι του δεν συνιστούν την χρήση συμπληρωμάτων,αναβολικών,sarms και καμίας μη φυσικής χημικής ουσίας. Ότι διαβάσετε εδώ είναι προϊόν έρευνας και μόνο,διαθέσιμο από Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία σε παγκόσμιο επίπεδο.)

Ενότητα 2. Επιρεάζοντας τις μυικές ίνες

Μια μελέτη του 2015 σε ποντίκια ανέφερε ότι το GW501516 αύξησε τη χρήση οξυγόνου των αργών μυικών ινών και βελτίωσε τη συνολική αντοχή τους(2). Βέβαια η μελέτη διεξήχθη σε ποντίκια αλλά τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα και για τον άνθρωπο. Επιπλέον, ταιριάζουν με τα ανεκδοτολογικά στοιχεία στο πλαίσιο του bodybuilding και των κύκλων CrossFit ως προς τα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πρακτικά να γυμνάζεστε σε χαμηλότερη ένταση για μεγαλύτερη διάρκεια κάθε φορά ,με μικρές περιόδους διαλειμμάτων στο μεταξύ.

Ενότητα 3. Βελτίωση της αποκατάστασης & ανάρρωσης των ιστών

Το GW501516 προάγει μια υγιή ηπατική λειτουργία και πολύ πιο γρήγορο χρόνο αποκατάστασης για μυϊκούς ιστούς μετά από μία κοπιαστική προπόνηση. Αυτά είναι καλά νέα, καθώς η ταχύτερη ανάκαμψη μετά την άσκηση, μειώνει το χρόνο μεταξύ των προπονήσεων σας με συνέπεια πιο πολλές και κάνοντας τις κυρίως πιο αποτελεσματικές. Παρόλο που και πάλι θα πρέπει να έχετε ελεγχόμενο αριθμό ημερών ξεκούρασης , η μείωση του χρόνου αποκατάστασης παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού. Χωρίς το σωστό μυικό ερέθισμα, δεν υπάρχει σωστή προσαρμογή για ανάπτυξη και επισκευή των μυικών ινών.

Ενότητα 4. GW-501516 και καρκίνος

Υπάρχει κάποια έρευνα που υποδηλώνει ότι το GW-501516 αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο παχύ έντερο, στον ιστό του μαστού και σε άλλους ιστούς του σώματος (4). Η έρευνα σε αυτόν τον τομέα είναι σχετικά μικρή οπότε τα δεδομένα δεν είναι αρκετά για ασφαλή συμπεράσματα!

Το μόνο κατάστημα με SARMs στην Ελλάδα που θα χρειαστείτε!

Ενότητα 4. Κατευθυντήριες οδηγίες για τη χορήγηση Cardarine

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση GW-501516 είναι μεταξύ 10-20 mg. Ωστόσο, εάν θέλετε πραγματικά να χάσετε γρήγορα το λίπος, πηγαίνετε απευθείας στα 20 mg ημερησίως. Ένα βασικό σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι το GW501516 έχει χρόνο ημιζωής περίπου 16-24 ωρών στο επίπεδο δοσολογίας των 10 mg και εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης 2 x 10 mg κάθε 10-12 ώρες για το υψηλότερο εύρος δοσολογίας.

Μια διετής μελέτη ανέφερε ότι δεν υπήρξε στασιμότητα στην επίδραση του GW-501516. Η πλειονότητα των κύκλων διήρκεσε 12 εβδομάδες με διακοπή 4-6 εβδομάδων στο τέλος (3). Αυτό δείχνει ότι το GW501516 είναι ένα στερεό φάρμακο/συμπλήρωμα που ενισχύει την απόδοση για μακροχρόνια χρήση και δεν χρειάζεται πραγματικά καμία απόθεραπεία μετά τον κύκλο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με πολλά άλλα συμπληρώματα, καθώς δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ενότητα 5. Συνδυασμοί

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα ατού της χρήσης του GW-501516 είναι ότι μπορείτε να το συνδυάσετε σχεδόν με οτιδήποτε και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για:

Περίοδο όγκου : καλό για καθαρό όγκο και βελτίωση των μυϊκών κερδών.

Περίοδο γράμμωσης : για την απώλεια βάρους ενώ διατηρείτε τη μυϊκή σας μάζα.

Οι πιο συνηθισμένοι συνδυασμοί SARM είναι το GW-501516 σε συνδυασμό με τα LGD 4033 και MK 2886.

Ενότητα 6. Παρενέργειες

Δεν υπάρχουν δημοσιευμένες παρενέργειες όταν χρησιμοποιείται το GW-501516 και μεγάλο μέρος της έρευνας έχει πραγματοποιηθεί σε υγιή άτομα. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή ποσότητα έρευνας που έχει διεξαχθεί σε άτομα που καπνίζουν, πίνουν αλκοόλ και παίρνουν άλλες ουσίες. Ακόμα δεν υπάρχουν εμφανείς παρενέργειες και σε αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων. Αυτό κάνει το GW501516 τόσο ελκυστικό. Έτσι, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι μπορεί να παίξει ρόλο στην αναστροφή του διαβήτη τύπου 2, μειώνοντας την παχυσαρκία και τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Ενότητα 7. Συνοπτικά

Χαρακτηρισμένο ως SARM, το Cardarine είναι εξαιρετικό για την απομάκρυνση λίπους, τη μείωση των χρόνων αποκατάστασης και την αύξηση της αντοχής στην αερόβια και όχι μόνο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο για αύξηση μυική μάζας όσο και για γράμμωση. Με το GW 501516 δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες παρενέργειες. Η συνιστώμενη δόση είναι μεταξύ 10-20 mg ανά ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες σας.


References

 1. Grewal, Ajmer, Meenu Beniwal, Deepti Pandita, Bhupinder Sekhon, and Viney Lather. “Recent Updates on Peroxisome Proliferator-Activated Receptor δ Agonists for the Treatment of Metabolic Syndrome.” Medicinal Chemistry MC 12.1 (2016): 3-21. Web.
 2. Chen, Wei, Rong Gao, Xinni Xie, Zhibing Zheng, Haijing Li, Song Li, Fangting Dong, and Lili Wang. “A Metabolomic Study of the PPARδ Agonist GW501516 for Enhancing Running Endurance in Kunming Mice.” Scientific Reports. Nature Publishing Group, 06 May (2015).
 3. Stephen, Ruth L., Mattias Gustafsson, Roger Tatoud, Barry R. Marshall, Deborah Knight, and Ewa Ehrenborg. “Activation of Peroxisome Proliferator-Activated Receptor δ Stimulates the Proliferation of Human Breast and Prostate Cancer Cell Lines.” Home. N.p., 01 May (2004).
 4. Roberts, L. D. et al.The contrasting roles of PPARdelta and PPARgamma in regulating the metabolic switch between oxidation and storage of fats in white adipose tissue. Genome Biol.12, R75 (2011).
Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

 1. Καλησπέρα μπορώ να σε ρωτήσω το συγκεκριμένο προϊόν cardarine μπορεί να το χρησιμοποιήσει ένας μέσος ασκούμενος χωρίς να έχει κάποια επίπτωση ? Και μείωσης της ενδογενης τεστοστερόνης (προβλημα-Διακοπη)
  Και αν κάνεις μόνο έναν κύκλο θα δεις αποτελέσματα και δεν ξανά πάρεις ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.